27/9/09

Borsa Americana ¿La millor opció d’inversió?

Des de fa uns mesos no deixo de preguntar-me quina deu ser la millor opció d’inversió en borsa pels propers 2 anys: La borsa americana, la borsa de Barcelona, la borsa espanyola Ibex35, la borsa Japonesa, la borsa alemanya, la borsa italiana...

¿Quina borsa es comportarà millor els propers 2 anys?

Crec que una de les borses que es comportarà millor els propers 2 anys serà la borsa americana. Els motius pels quals crec que la borsa americana es comportarà millor que la resta son:

1. El dolar està en uns nivells molt baixos, el que afavorirà que hi entrin moltes inversions estrangeres. Ara per les empreses catalanes que tenen un coixí per invertir (ja se que son molt poques) tenen una oportunitat única per entrar en una mercat gegant a un preu 40% més barat que fa 3 anys.

2. Les inversions en infraestructures del govern americà i la seva reforma sanitària seran uns catalitzadors de la economia de EEUU . Segurament aquests catalitzadors faran que l’economia americana surti abans de la crisis i per tan la borsa americana anticiparà aquest millor comportament que la resta de països.

3. L’esperit americà de fer negocis, d’aixecar-se quan cauen i de voler ser sempre els millors, fa que siguin un país on tot es possible i els grans canvis es puguin realitzar en uns temps ínfims en comparació amb la burocràcia europea.

4. El seu aliat comercial Xines l’ajudarà a sortir de la crisis econòmica comprant més productes americans mitjançant l’augment del consum intern Xinés. A Xina l’interessa que EEUU surti quan abans millor de la crisis i el bitllet verd es revaloritzi perquè tenen una immensa reserva de dòlars que avui valen un 40% menys que fa un tres d’anys.

Aquests son els principals motius pels quals la borsa americana tindrà un comportament millor i més ràpid en borsa els propers 2 anys. ¿Vosaltres quina borsa creieu que es comportarà millor els propers 2 anys?

Invercat Borsa Inversió i Economia

2 comentaris:

Marcus ha dit...

Un article molt interessant. Tan sols voldria destacar una idea que m'ha vingut el cap sobre els xinesos. I és la intenció que tenen a llarg termini de ser un potencia a nivell internacional. I això vol dir tenir una moneda forta. Ara els va bé per exportar el seus productes arreu del món. És cert que tenen unes grans reserves de diners en dolars però si aconsegueixen algun dia tenir una moneda important a nivell internacional potser ja no serà tant interessant tenir reserves en dolars. Que n'opines de tot plegat?

Unknown ha dit...

Hola Marcus,
Estic d’acord amb tu que el dolar americà poc a poc deixarà de ser la moneda de reserva per excel•lència. A llarg termini, a part del dolar i el euro com a grans monedes de reserva s’hauran de repartir el pastís amb el Yuan xines i no se si aquella ‘moneda fictícia’ que proposava el govern Xines tindrà èxit però si surt endavant crec que hauria de ser un gran estabilitzador mundial.
Pel que fa al curt termini, crec que Xina i els Estats units es ‘posaran d’acord’ per tal d’ajudar-se a sortir de la crisis el més aviat possible. Els xinesos augmentaran el consum intern i els americans revaloritzaran el dolar. Aquesta es la meva teoria.

Publica un comentari a l'entrada