1/10/09

Líders en ineptitud empresarial i econòmica

Catalunya es un dels països líders en ineptitud empresarial, econòmica i laboral.

¿Qui son els culpables d’aquesta ineptitud empresarial i econòmica?

Els culpables d’aquesta ineptitud son:

1. L’administració catalana per no saber promoure la investigació, el desenvolupament, la innovació, la creació de llocs de treball, l’emprenedoria i el suport a les empreses, tant petites i mitjanes empreses (Pimes) com a les grans empreses.

2. Les empreses per no haver destinat els suficients recursos a la investigació, el desenvolupament, la innovació i fomentar la competitivitat de les seves empreses tant a nivell nacional com internacional.

3. Els treballadors per tenir una productivitat molt baixa, un absentisme molt alt i veure a l’empresari i a l’empresa com a un enemic enlloc de com un aliat.

Efectivament, tots som culpables d’haver aconseguit aquest lideratge en ineptitud empresarial, econòmica i laboral.

¿Podem deixar de ser líders en ineptitud empresarial i econòmica?

N’estic convençut que podem deixar de ser un dels països líders en ineptitud empresarial perquè crec que el tarannà dels catalans i el seu teixit empresarial tenen una potencialitat molt més gran de la que ens creiem.

Cal que l’administració, els empresaris i treballadors ens dediquem a treballar conjuntament en una sola direcció i perseguint un objectiu comú que sigui beneficiós per tots els implicats.

¿Algun exemple concret de com poden ser millors les nostres empreses catalanes?

Crec que aquest es un punt que aportaria molta llum a les nostres empreses. La majoria d’empreses a Catalunya son Pimes i d’aquestes el 97% tenen 3 o menys treballadors, per tant no poden destinar grans recursos a investigar, desenvolupar e innovar. Però els hi seria de molta ajuda si coneguessin exemples concrets de que estan fent altres empreses del sec sector o d’altres sectors.

En aquesta direcció podem veure un exemple a El 2.0, tàctica rentable per les Pimes? . Però encara necessitaríem més exemples concrets per tal que puguin ser consultats d’una manera simple i àgil per tot el nostre teixit empresarial.

Des d’aquest bloc, també, intentarem posar exemples concrets de que estan fent altres empreses, catalanes o no catalanes, per tal de ser més competitives, més innovadors, més productives, en definitiva per ser millors empreses.


Invercat Borsa Inversió i Economia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada