19/10/09

Reformes estructurals: anem per bon camí

Aquesta setmana passada s’han donat a conèixer dues iniciatives molt importants que serien clars exemples de les reformes estructurals que necessita el país per fer front tant a la crisis econòmica actual com als nous reptes que suposa la globalització i la deslocalització de les tasques de menys valor afegit.

Les dues iniciatives que podíem englobar dintre del que s’anomenen reformes estructurals son:

1. El pacte nacional per les infraestructures: Amb una inversió total de 100.000 milions d’euros i amb 130 mesures, hauria de servir per millorar el transport públic, el transport ferroviari, dotar a Catalunya d’una xarxa de serveis empresarials i d’instal·lacions logístiques, promoure l’aprofitament de residus, etc..

Llàstima que no tots els partits polítics hi hagin donat suport i encara més preocupant que Foment del Treball tampoc l’hagi recolzat fermament. Crec que la iniciativa era molt necessària i va encaminada pel bon camí, tot i que caldrà millorar alguns dels punts, com per exemple l’abastament d’aigua.

2. Barcelona Zona Innovació (BZI): Amb una inversió inicial de 3.000 milions de Euros, aquesta iniciativa pretén convertir les 50 hectàrees de l’antiga Seat en un zona de innovació dels sectors de l’audiovisual, l’alimentari i el tecnològic.

Sens dubte una iniciativa molt ambiciosa que permetria posicionar a Catalunya dintre dels productes i serveis de més valor afegit, i per tant amb menys possibilitats de deslocalització. Esperem que en aquesta nova zona no es realitzin els mateixos errors que els produïts en el 22@ on algunes empreses han tingut dificultats per instal·lar-se degut a les limitacions de la xarxa elèctrica del 22@.

Considero aquestes dues iniciatives clars exemples de les reformes estructurals, de les quals sempre en sentim a parlar però mai ens saben concretar. Benvingudes aquestes dues iniciatives i esperem que altres iniciatives que ja estan marxa, com serien la gestió de l’aeroport per part del govern català, finalment es materialitzin pel benefici de Catalunya i de l’economia Catalana.


Invercat Borsa Inversió i Economia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada