10/1/10

Recursos per emprendre

Fa poc he començat una nova etapa professional en la meva vida que m’ha portat a establir-me com a treballador autònom. M’agradaria compartir amb tots vosaltres els enllaços d’informació més útil que m’han servit per començar aquesta nova etapa professional a Barcelona. Espero que aquests enllaços siguin útils a les persones que volen començar una nova etapa professional i estan buscant assessorament e informació de les passes que cal realitzar per emprendre.

Assessorament a la emprenedoria:

Sens dubte Barcelona Activa ha sigut la institució que més assessorament m’ha donat. He assistit a alguns dels seminaris que fan diàriament i també m’ha assessorat en l’elaboració del meu pla d’empresa. Barcelona Activa ha certificat el meu pla d’empresa i això m’ha permès sol•licitar la capitalització de l'atur i la subvenció de la generalitat a la emprenedoria.

Formes jurídiques:

A iPyme podreu trobar l’explicació de totes les formes jurídiques posibles, el nombre de socis mínims i el grau de responsabilitat de cada una de les formes jurídiques.

A CrearCat també es una molt bona pàgina per veure clarament les diferències entre les diferents formes jurídiques.

Tràmits a seguir per posar en marxa una empresa:

A PymesOnline podeu trobar un PDF amb els 10 passos per crear una empresa.

A la Cambra de comerç de Barcelona també tenen molt bona documentació dels tràmits per crear una empresa i de les formes jurídiques.

Informació d’interès pels autònoms:

Informació general de la seguretat social sobre els autònoms.

A Unió de treballadors autònoms trobareu molta informació d’interès pels autònoms.

Un altre bona pàgina web amb bona informació per autònoms es la de Unió de professionals i treballadors autònoms.

Espero que aquelles persones que estiguin interessades en establir-se com autònoms o vulguin crear la seva empresa trobin interessants tots els recursos indicats.

Invercat Borsa Inversió i Economia

3 comentaris:

Àlex ha dit...

La meva història ha estat inversa a la teva. Jo he estat autònom fins fa dos anys. Ara en canvi estic visquen de més aprop el món del treball per compte d'altri. Ambdues formes tenen avantatges e inconvenients. A hores d'ara no em sabria decantar per cap de les dues. L´únic que et puc dir és que espero sàpigues diferenciar els temps de dedicació. ( feina, oci, família). L'experiència em va ensenyar que això és essencial per a la supervivència d'un autònom.
Que tinguis sort.

Invercat ha dit...

Hola Àlex,
Gràcies pel teu suggeriment. Espero saber separar cadascun d'aquests temps i dedicar-li a cadascun el temps que es mereixen.

Marc

rogerfv ha dit...

Hola Marc, com sabràs porto uns mesos inmers en un projecte a Internet (és una xarxa social vertical), espero poder-la obrir entre el febrer i el març.

Si comença a funcionar, en poden derivar altres planes web associades, comerç electrònic, etc. però això ja es veurà, pas a pas.

He sentit a parlar molt bé de Barcelona Activa en molts emprenedors i startups d'internet, creus que val la pena anar-hi i rebré assessorament? jo visc a Manlleu, ho dic en el sentit que hi tinc una horeta de camí. Sobretot ho trobo interessant pel que fa al pla d'empresa.

Aveure si em pots fer cinc cèntims (encara que sigui al meu correu (rogerfv@gmail) , sobretot en l'ajuda pel pla d'empresa.

Merci.

Per cert, molta sort en aquest nou projecte/vida i aveure si parlem una mica de borsa entre els tres (Àlex), no? :-)

Publica un comentari a l'entrada