27/10/10

Bons Generalitat: El negoci de Caixes i Bancs

Les caixes i bancs (les entitats que he consultat son: Caixa D’Enginyers, Banc Sabadell i Bancorreos) et cobren una comissió entre el 0,35% i el 0,65% sobre el capital invertit en els bons de la Generalitat de Catalunya. Depenent del Banc o Caixa ni diuen comissió bancària o comissió al cobrar el cupó o comissió semestral, etc.. La qüestió es que aquesta comissió fa que la rendibilitat del cupó ja no sigui del 4,75% sinó que es redueix a entre 4,1% i un 4,4%.

Guanyaran gairebé més ells (3% + 0,35% a 0,65%) que nosaltres (4,75% - 0,35% a 0,65%), però els cales i el risc son nostres!! Si he dit risc, hi ha el risc que el tipus d’interès pugi i per tant si necessites els diners abans d’un any no el podràs vendre al mercat secundari a menys que estiguis disposat a perdre diners. També hi ha el risc que una entitat solvent tregui dintre d’uns mesos un dipòsit al 4% a un termini de més d’un any (aquí corres el risc dels costós d’oportunitat perduts).

Si el teu banc o caixa et cobra una comissió de 0,5% o més potser que t’ho pensis abans de comprar els bons perquè ja hi ha altres productes que ofereixen un 4% i si aconsegueix que el termini de la inversió sigui superior a 1 any, doncs millor un 4% a dos anys que un 4,25% a 1 any, no? Que en penseu vosaltres?

Invercat Borsa Inversió i Economia

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Marc,

Doncs jo he estat a CaixaCatalunya i m'han comentat que les caixes no cobren comissions per a aquest producte. Jo no tenía compte de valors i m'ha semblat entendre que era si s'obría per a comprar els bons de la Gene.

Invercat ha dit...

Hola,
M’estranya que CatalunyaCaixa no cobri comissions, si et cobren una comissió per obrir una compte de valors, ja t’estan cobrant una comissió i segons s’especifica les caixes o bancs no poden vendre al client cap altre producte juntament amb els bons, així que si et cobren una comissió hauria d’estar relacionada exclusivament amb els bons.
De moment, jo només he trobat AhorroCorporación, que no cobra cap tipus de comissió, ni tan sols pel fet d’obrir un compte de valors.
Marc

Anònim ha dit...

Caixa Laietana no cobra, ni per la compra, ni per la venta, ni per la custodia

Invercat ha dit...

Gràcies per la informació.

Avui m'han dit que si obres una compte a Banc Sabadell tampoc et cobren cap comissió.

Marc

Anònim ha dit...

"la Caixa" en principi tampoc cobra comissió de custòdia/manteniment. Sí que cobra una petita comissió (0,25%) calculada sobre els interesos, no sobre el nominal.

Anònim ha dit...

Molt bon article. Merci.
Quidiu que la Caixa no cobra comissions pels bons? Aneu a qualsevol oficina i comproveu-ho.

Publica un comentari a l'entrada