23/10/09

Llibres d’èxit empresarial i econòmic

Avui he anat a la Casa del Llibre a la secció d’economia, ja feia temps que no m’hi passava i m’ha sorprès veure la quantitat de llibres sobre com obtenir èxit empresarial i econòmic. I encara m’he sorprès més al veure que el 50% d’aquests llibres tenien a la portada el nom de Warren Buffet com a reclam, com per exemple ’Com Warren Buffet va .....’

Que no ens enganyin entre escriure un llibre de com tenir èxit com emprenedor o empresari i el ser emprenedor o empresari hi ha una diferencia abismal. De Warren Buffet n’hi ha un, de Bill Gates també només n’hi ha un, així que llibres de Warren Buffet o de Bill Gates que expliquen com ells han aconseguit el seu èxit només n’hi hauria d’haver un de cada i escrits per ells mateixos o be una biografia autoritzada. La resta de llibres son farses sobre els quals no val la pena perdre ni el temps ni els diners.

Si vols saber com s’aconsegueix l’èxit empresarial has de parlar directament amb els emprenedors o empresaris que han tingut èxit. No cal ser un Warren Buffet per considerar que un empresari ha tingut èxit, per mi tot aquell empresari o emprenedor que es guanya la vida mínimament bé amb la seva feina, i a més a més hi gaudeix, és un empresari amb èxit.

Segurament que d’aquests empresaris més locals que han tingut èxit en tens bastants a prop de casa teva i segurament que fan xerrades explicant les seves experiències en les cambres de comerç, ACC10, Barcelona Activa,... Assisteix a aquestes xerrades e intenta parlar amb ells, segurament aprendràs molt més en aquestes xerrades, que a més son gratuïtes, que en un llibre on surt escrit en portada el nom de Warren Buffet per tal de vendre més llibres perquè sinó l’autor no en vendria ni un.


Invercat Borsa Inversió i Economia

2 comentaris:

Marcus ha dit...

No ho podria haver expressat millor. Sempre he trobat una presa de pèl aquest llibres d'autoajuda empresarial. No trobes que per ser un bon empresari s'ha de tenir una bona idea, tenir diners (o convencer a algú que te'ls deixi) i rodejar-se d'un bon equip?

Marc ha dit...

Marcus, estic d’acord amb els punts que exposes, a més a més li afegiria que cal molta perseverança i esperit de sacrifici per fer front als moments difícils que sorgirà, sobretot al principi. Com que reunit totes aquestes característiques es molt difícil i ser emprenedor encara no esta gaire ben vist, hi ha pocs emprenedors a Catalunya. Malgrat això crec que les administracions, tant Barcelona activa, ACC1O,etc.. estan facilitant molt les coses a les persones que volen ser emprenedores. Potser no totes les iniciatives emprenedores tindran èxit però es el camí correcte que han de seguir les administracions.
Invercat(Diredin)

Publica un comentari a l'entrada